Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Träffa våra beredskapssamordnare under krisberedskapsveckan

Brödkorg i förgrunden.

Under vecka 39 pågår Krisberedskapsveckan som är en ett initiativ från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB för att öka medvetenheten om krisberedskap. Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat. Träffa beredskapssamordnare för Hudiksvall och Nordanstig och prata om din krisberedskap.

- Vi kommer finnas ute i både Hudiksvalls och Nordanstigs kommun under denna vecka och prata krisberedskap. Du kommer se oss i olika livsmedelsbutiker runt om i kommunen där det finns tillfälle att träffa oss och exempelvis se vad en krislåda bör innehålla, säger Thomas Johnson, civilförsvarssamordnare i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner.

Det finns mycket som kan hända. Till exempel transportstörningar, översvämningar, skogsbränder, it-attacker, terrorangrepp och militära konflikter. Vårt samhälle är sårbart, inte minst för att vi behöver el till väldigt mycket. El kan slås ut av allt ovanstående. Pandemin, ett försämrat säkerhetspolitiskt läge, förra årets it-attack mot en butikskedja och klimatförändringarna har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap.

Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat. Använd veckan som en årlig påminnelse för att se över din beredskap. Skaffa den där vevradion, vattendunkarna eller prata hemberedskap med grannarna. Krisberedskapsveckan är ett initiativ från MSB som genomförs tillsammans med länsstyrelser, kommuner, frivilligorganisationer och företag. Och såklart tillsammans med dig.

Här kan du läsa mer om krisberedskapsveckan, på msb.se:

Förbered dig för kris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.