Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Hudiksvall.se klassas som en tillgänglig webbplats

Närbild på en mobiltelefon där startsidan på nya hudiksvall.se syns på skärmen.

Hudiksvall.se är en av 130 offentliga webbplatser som delar på förstaplatsen och har klarat av de utvalda testerna för att klassas som en tillgänglig webbplats. Det visar Funkas tillgänglighetsbarometer 2022. Vi möter kraven i den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen).

- Vi har inte en enda anmärkning i Funkas test, vilket känns bra! Användarvänlighet och tillgänglighet har varit inriktningen för förnyelsearbetet som under förra året genomfördes, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef.

Funka har för andra året i rad testat startsidan på 1 785 offentliga webbplatser om de möter kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen). Resultatet visar att endast sju procent av de testade offentliga aktörerna har tillgängliga webbplatser.

Läs mer om tillgänglighetsbarometern 2022 på Funkas webbplats:

barometer.funka.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Funka arbetar med tillgänglighet vad gäller innehåll, design och teknik i digitala gränssnitt; webb, IT och dokument i alla tänkbara format, appar och automater men även skyltar och annan information.

Digital offentlig service måste vara tillgänglig för alla oavsett förmåga för att undvika digitalt utanförskap. Sedan den 2 december 2016 står det klart att alla EU-länder ska få lagar som syftar till ökad digital tillgänglighet för alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättning. Du kan läsa mer om lagstiftningen på webbriktlinjer.se som drivs av Myndigheten för digital förvaltning, DIGG.

webbriktlinjer.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.