Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Efterlängtad utbildning inom området för funktionsvariationer

Två personer sitter i en soffa och pratar.

Social- och omsorgsförvaltningen i Hudiksvalls kommun startar upp en efterlängtad utbildning som riktar sig till medarbetare som arbetar med personer med funktionsvariationer.

- Vi är återigen på gång med PFA utbildningen, som står för Pedagogiskt Förhållnings- och Arbetssätt. En efterlängtad utbildning som riktar sig till omsorgspersonal inom funktionsnedsättning. Kursledare finns bland våra egna medarbetare, säger Inger Myrsten som är biträdande förvaltningschef inom Social- och omsorgsförvaltningen.

Utbildningen innebär att utgå från varje persons färdigheter och svårigheter, för att skapa förutsättningar till en tillvaro där personens färdigheter används och svårigheter kompenseras. Att arbeta med PFA kan beskrivas som ett hantverk i att stödja personer med intellektuell funktionsvariation.

- Nu är första utbildningsomgången klar och utvärderingen ger utbildningen höga betyg! Exempel på kommentarer är: Utmärkt, bra, pedagogiskt, lätt att ta till sig. Lärorikt och spännande. Mycket bra handledare med många olika erfarenheter som de delade med sig av. Jag känner mig motiverad att komma tillbaka till mitt jobb med ny kunskap, berättar Inger Myrsten.