Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Hårt arbete för att hitta en lösning på ventilationsproblemen på Iggesunds badhus

Personer som simmar i en bassäng

Under några veckor har Iggesunds badhus haft problem med ventilationen, vilket gjort att badhuset periodvis varit tvungen att hålla stängt. Problemet med ventilationen visade sig var större än befarat och de åtgärder som först utfördes var inte tillräckliga för att laga problemet. Men nu ser en lösning ut att kunna vara på plats inom kort.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att laga ventilationen på Iggesunds badhus. Ett flertal åtgärder har testats, men felsökning har visat att problemet med aggregatet som styr ventilationen var större än vad som först befarades. Den komponentbrist som råder i världen försvårade arbetet ytterligare då leveranstiden för reservdelar är lång.

– Vi fick veta att leveranstiden på reservdelar till aggregatet kunde vara så lång som 70 veckor. Vi hade dock tur och vår leverantör hittade en ersättningskomponent på lager. Den kommer att levereras inom närmsta dagarna, vilket gör att vi förhoppningsvis kan laga ventilationen redan under nästa vecka, säger Anders Jonsson, enhetschef Fastighetsavdelningen på Tekniska förvaltningen.

För att förebygga liknande problem i framtiden kommer den trasiga delen skickas i väg på renovering, för att förhoppningsvis kunna användas som reserv om liknande problem skulle uppstå.

När kan badhuset öppna igen?

Vi vet inte exakt när Iggesunds badhus kan öppna igen, men vi återkommer med information så snart vi vet mer.

Badhusen i Delsbo och Hudiksvall håller öppet som vanligt och nu under höstlovet håller vi dessutom extra öppet och erbjuder många roliga aktiviteter!

Öppettider och information om våra badhus hittar du på:

hudiksvall.se/bada