Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Ung man filmade sig själv med vapen

Entrébild på Bromangymnasiet.

Uppdaterad information 2022-11-25: Efter att skolledningen på torsdagen av SVT fått kännedom att en person filmat sig själv med vapen på Bromangymnasiet har fokus legat på att se över säkerhetsarbetet.

- Jag har inhämtat information från elevskyddsombuden och på måndag träffar jag personalens skyddsombud. På tisdag jag har jag ett möte med kommunens säkerhetschef och Polisen för att tala om vad vi kan göra för att vidare med trygghet och säkerhet, säger Urban Wickman som är verksamhetschef för Bromangymnasiet.

Publicerat 2022-11-24

SVT Gävleborg har idag publicerat en film av en ung vuxen som, enligt SVT:s uppgift, filmat sig själv med ett vapen på en toalett på Bromangymnasiet. Enligt SVT är personen åtalad för grovt vapenbrott och frihetsberövad.

- Jag blev naturligtvis väldigt upprörd när jag fick kännedom om det här. Skolan ska vara en trygg plats och det här är något vi tar på stort allvar. Jag har löpande kontakt med polis och kommunledning. Elevhälsan och övrig personal på skolan finns till hands om någon känner oro och behöver prata om det inträffade, säger Urban Wickman som är verksamhetschef för Bromangymnasiet.