Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Visst hämtar du grus på rätt ställe?

I bild syns ett av Hudiksvalls kommuns sandförråd. Det är snö på marken och inne i taket i förrådet lyser en rad lampor.

Vi har uppmärksammat att allmänheten har hämtat grus på kommunens sandförråd på Håstaäng, Kristineberg, Köpmanberget och i Iggesund. Sandförråden är avsedda för fordon som sandar på kommunens mark. Du som allmänheten har inte rätt att hämta grus där.

- Vi förstår att det kan vara besvärligt denna period när det är halt ute. Där kommunen äger vägen prioriterar vi gång- och cykelvägar, bussgator, vägar med tung trafik och rondeller. Då är det viktigt att det grus vi har finns tillgängligt för det, säger Peter Söderlund, enhetschef på gatuenheten. 

Vi vill tydliggöra att du inte får hämta grus på något av förråden. Inte bara för åtgången av grus utan även för din säkerhet. Det är arbetsplatser som trafikeras av stora lastmaskiner och det uppstår stor risk för olyckor om allmänheten vistas här.

Var kan jag hämta grus?

Du kan hämta grus på återvinningscentralen i Delsbo och på Ulvberget i Hudiksvall. Hämtning sker under återvinningscentralernas ordinarie öppettider och är kostnadsfritt. Spade finns att skotta med, men ta med egna hinkar. Max två hinkar grus per tillfälle.

Det går även att hämta grus vid Svågagården i Ängebo samt i Brännås.

Har du inte möjlighet att hämta grus på någon av platserna är du tvungen att tillhandahålla grus på egen hand.

Hur hittar jag till återvinningscentralerna och när har de öppet?

Här hittar du besöksadresser och aktuella öppettider för återvinningscentralerna i Delsbo och Hudiksvall.

Läs mer om återvinningscentralen på Ulvberget

Läs mer om återvinningscentralen i Delsbo