Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Vi är i behov av fler kontaktfamiljer och kontaktpersoner till barn och unga

Vuxna och barn sitter vid ett bord och ritar.

Det finns barn och unga som kan behöva komma till en annan familj där de kan få trygghet, kärlek och omsorg. En del behöver en person som de kan träffa och få stöd av då och då. Vi är nu i behov av fler kontaktpersoner och kontaktfamiljer till barn och unga och behöver ditt stöd och engagemang.

Har du tid och möjlighet att hjälpa en medmänniska ett par gånger i månaden? Kanske har du funderat på att öppna upp ditt hem för ett barn som behöver det? Vi förstår att det är ett stort beslut. Det kanske till och med är lite läskigt? Men du behöver inte kunna allt – har du tid, engagemang och hjärtat på rätt ställe så räcker det långt. Vi finns dessutom där längs vägen för stöd och råd.

Vad innebär uppdragen?

Som kontaktperson bidrar du till att en medmänniska får en meningsfull och social aktivitet. Aktiviteten och antal träffar styrs utifrån personens behov. Det finns inget krav på någon speciell aktivitet, utan det viktiga är själva samvaron. Ni träffas och gör något tillsammans.

Låter det intressant? Läs mer om att bli kontaktperson:

Bli kontaktperson

Ibland behöver ett barn eller en ungdom en till viktig vuxen i sitt liv. Som kontaktfamilj eller stödfamilj öppnar du upp ditt hem någon eller några gånger i månaden. Antalet dagar varierar beroende på uppdrag.

Skulle det passa dig? Läs mer om att bli kontakt- eller stödfamilj:

Bli kontaktfamilj eller stödfamilj