Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Uppdaterad information 23 januari kl.18.45: Telia har hittat orsaken till telestörningarna

Man pratar i telefon

Telia meddelar att de har funnit orsaken till dagens störningar. De allra flesta tjänster som har påverkats börjar fungera igen.

Det kan dock ta en liten stund innan allt är igång som vanligt. Telia ber om ursäkt för de besvär som detta har orsakat alla kunder och kommer göra allt för att säkerställa att detta inte händer igen.

Tidigare publicerat

23 januari kl.16.50

Med anledning av att Telia just nu har omfattande driftsstörningar samlades kommunens krisledning kl 15.00.

- Telefonin är central i våra verksamheter och det här påverkar oss på många plan. Inom äldreomsorgen har vi därför aktiverat de manuella rutinerna där det bedöms nödvändigt. När det gäller kommunens fastigheter, gator och vägar kommer vi att rondera för att trygga upp så långt det går. Vi har inte fått något besked om när problemen kan vara lösta men vi följer läget löpande, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Det här vet vi just nu:

  • Det är osäkert om trygghetslarmen fungerar.
  • Under natten kommer den som behöver nå Socialjouren att kunna använda ett alternativt nummer om inte det ordinarie numret inte fungerar.
  • Unikum kan användas för kommunikation mellan skola och vårdnadshavare.
  • Det finns en osäkerhet om larmen i hissarna fungerar.

Tidigare

Vi bevakar läget och uppdaterar här så snart vi vet mer. Telia bekräftar att störningen påverkar alla deras tjänster, det gäller även för privatpersoner. Flera myndigheter i landet och nästan alla kommuner har ingen fungerande telefoni just nu.

Andra sätt att kontakta oss

Här kan du läsa om andra sätt att kontakta oss:

Kontakta kommunen