Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Invigning av Vandringsutställningen ”Rädd eller beredd” på Bromangymnasiet

En byggnad

”Rädd eller beredd”, den livsviktiga utställningen om beredskapen för samhällskriser invigdes på måndagen på Bromangymnasiet i Hudiksvall.

- Det är jätteroligt att den här utställningen kommit till oss. Vi hoppas att den skapar kunskap och engagemang kring samhällskriser bland eleverna, säger Kicki Nylin, rektor på Bromangymnasiet.

Gymnasieeleverna kommer att kliva in i utställningen som är uppbyggd i containrar och får de ta del av upplevelsen av en samhällskris, och lära sig hur man kan hantera den så bra som möjligt. Utställningen levandegör innehållet i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” och sätter beredskapen i ett historiskt perspektiv.

- Under tre veckor kommer utställningen att vara på Bromangymnasiet. Vi kommer bland annat att träffa samhällsklasserna för att rusta dem med ett tänk kring beredskap, säger Thomas Johnson, civilförsvarssamordnare i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner.

Den mobila utställningen Rädd eller beredd produceras av Riksantikvarieämbetet tillsammans med MSB och Statens försvarshistoriska museer, SFHM.