Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Nu går Bengt Friberg i pension efter 42 spännande år i kommunens tjänst

Bengt Friberg

42 år i kommunen har det hunnit bli för kommundirektör Bengt Friberg. På fredag gör han sin sista dag på jobbet och tar klivet in i en ny spännande fas i livet - som pensionär med tom kalender.

- Bengt Friberg har betytt väldigt mycket för vår kommun och även för mig som haft förmånen att arbeta nära honom. Jag vill rikta ett varmt tack till Bengt och önska honom lycka till i sitt nya liv efter många år i kommunens tjänst, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam.

Innan de tolv åren som kommundirektör hann Bengt med att vara gymnasielärare, studierektor och gymnasierektor, utvecklingschef, gymnasiechef och skolchef.

Utvecklingsfrågor har alltid legat Bengt varmt om hjärtat och han har varit delaktig i en mängd spännande projekt, bland annat införande av gymnasieprogram och nytt betygssystem, uppbyggnaden av kommunens första IT-enhet, uppstarten av det som idag är Propell, ombyggnationen på Bromangymnasiet och kommunens visionsarbete.

Under en lång rad kriser som på olika sätt drabbat kommunen har Bengt varit en samlande kraft.

- Jag är tacksam över att ha fått jobba i en verksamhet som betyder så mycket för människor. När det är störningar i samhället blir det ännu tydligare hur viktigt det är att kommunen kan leverera samhällstjänster till dem vi är till för, säger Bengt Friberg.

Att själv få rå om sin tid och inte alltid behöva styras av en fullbokad kalender är något Bengt ser fram emot. Liksom att få tid att ägna sig åt båtar och segling.

Engagemanget för allas lika värde har gått som en röd tråd genom Bengt Fribergs yrkesliv.

- Det kommer jag inte att släppa. Framöver kommer jag säkert att engagera mig i någon förening som också brinner för de här frågorna, säger Bengt Friberg.

Den 31 mars arbetar Bengt Friberg sin sista dag som kommundirektör. Lena Högback tillträder som ny kommundirektör direkt efter påsk.