Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Stor satsning på biblioteksfilialer

Barnavdelningen på ett bibiliotek

Biblioteken i Delsbo och Arbrå genomför nu en stor satsning med aktiviteter för barn och unga. Som ett första steg har barnavdelningarna renoverats och moderniserats för att skapa trygga och inspirerande platser som främjar både läsglädje och kreativitet.

Nästa steg är att fylla biblioteken med skapande, läsning, kulturupplevelser och berättande.

Genom projektet vill vi locka barn och deras vuxna att komma till biblioteket. Vi vill erbjuda en bredd av aktiviteter så vi kan nå ännu fler barn, unga och familjer. Programutbudet och biblioteksmiljön utformas tillsammans med barn och ungdomar från Delsbo och Arbrå och utgår från deras önskemål och tankar, samt erfarenheter från tidigare aktiviteter, säger Klara Nygren som är projektledare för satsningen. 

Ett grundläggande mål med satsningarna i Arbrå och Delsbo är att barn ska kunna ta del av kulturupplevelser och läsfrämjande aktiviteter - oavsett var i kommunerna de bor. Hudiksvalls och Bollnäs kommun har tillsammans beviljats medel från Kulturrådet för projektets genomförande. Ett fördjupat samarbete mellan kommunerna är ett mål för projektet.

Får du idéer om vad du skulle vilja göra eller uppleva på biblioteket? Kontakta då: Klara Nygren som är projektledare för satsningen.
Klara nås på:klara.nygren@bollnas.se eller telefon: 072-209 73 85.