Du som vuxen är viktig för våra ungdomar

Fritidsgårdarna ungdomar hamburgare äta chill chilla tjill tjilla

Efter en lång vårvinter står nu våren äntligen för dörren på riktigt. Våren är en period som präglas av glädje och förväntan inför sommaren och med våren kommer ofta en önskan om roliga uteaktiviteter och trevligt umgänge. En långhelg med Valborgsmässoafton närmar sig och följs sedan av helger som tar oss närmare sommarlov och ledighet.

Den här perioden kan vara fylld med aktiviteter och fester för våra ungdomar. Vi vill därför passa på att påminna om att du som vuxen är viktig för ungdomarna och kan behövas som ett extra stöd för dem under denna tid. Vuxennärvaro och ett synligt intresse från vuxna är också det som de flesta ungdomar vill ha. Vi uppmuntrar dig därför till att ta del av vad ungdomarna gör, att ställa frågor och visa intresse för dem och att vara synlig och tillgänglig i deras vardag.

Skolorna arbetar vidare med sin undervisning och målet är att alla elever ska få avsluta sitt skolår på ett så bra och tryggt sätt som möjligt och sedan gå på ett välförtjänt och efterlängtat sommarlov. Vi pratar med eleverna om vad som gäller från skolans sida och uppmanar dem att ha roligt, men också att vara försiktiga och agera med omdöme och omtänksamhet, så att läsårets slut präglas av lust, glädje och framtidstro. Tillsammans hjälps vi åt för ge våra ungdomar de bästa förutsättningarna vi kan för en härlig vår och sommar.