Sommargatan Västra tull återvänder

En illustration av sommargatan på Västra tull

Illustration över sommargatan på Västra Tullgatan gjord av Kenneth Englund

Ifjol arrangerades för första gången en sommargata i Hudiksvall. I år återvänder sommargatan vilket innebär att delar av Västra Tullgatan kommer stängas av för trafik mellan 2 maj och 30 september. Den 20 maj invigs sommargatan.

Årets sommargata har bland annat utvecklats med hjälp av elever från Bromangymnasiet. Tillsammans med eleverna har det bollats tankar och ideér på hur gatan ska utformas. Sommargatan kommer att smyckas med gröna växter, konstgräs, parasoll, belysning, lekplatser för barn, bord, stolar och mycket mer. Målet är att skapa en mer trivsam stadsmiljö att vistas i. En stadsmiljö som kan ge utrymme för vila och harmoni, men också glädje och gemenskap.

- Sommargatan bidrar till utvecklingen av Hudiksvalls stadskärna. Det är viktigt att vi har en stadskärna som är öppen, tillgänglig och trygg. Hudiksvalls centrum ska vara en levande och aktiv plats som vänder sig till alla åldrar, säger Annika Huber, tekniska nämndens ordförande.

Vad är nytt för i år?

Ifjol var första gången som en sommargata arrangerades i Hudiksvall. Nu har konceptet utvecklats ytterligare. Årets sommargata kommer bland annat ha fler lekytor, mer sittplatser och ett utökat utbud av aktiviteter.

- Att vi har utvecklat sommargatan sen ifjol känns verkligen roligt. Det kommer finnas många nya lekytor att utforska. Rent visuellt utformas gatan på ett mjukare sätt. Vi kommer även kunna erbjuda fler aktiviteter, vilket känns väldigt spännande, säger Sandra Liss, centrumutvecklare på Hudik City.

När invigs sommargatan?

Delar av Västra Tullgatan stängs av för trafik från och med den 2 maj. Efter det ska gatan möbleras och ett nytt gaturum kommer växa fram. Sommargatan invigs den 20 maj klockan 13.00.