3100 sovplatser på skolor under Hudik cup

Fem personer med sportklädsel springer på gräs.

Den 16-18 juni är det dags för den stora ungdomsturneringen i fotboll Hudik cup. Kommunen står redo med fotbollsplaner, sovplatser och skolkök.

På Bromangymnasiet och nästan alla kommunens grundskolor i Hudiksvalls tätort ordnas sovplatser för de hitresta fotbollslagen. Frukost serveras i skolköken medan köken på Bromangymnasiet och Östra skolan även används för lunch och middag till spelare och ledare.

Fler siffror kring cupen

  • drygt 3100 sovplatser ordnas på kommunens skolor.
  • 544 timmar spelas på de fotbollsplaner som ligger i det kommunala bolaget Glysisvallen AB:s drift. Matcher spelas även på de föreningsdrivna planerna Team Hudik Arena och Kungsvallen i Hög.
  • 809 matcher spelas på mindre än 48 timmar.
  • drygt 330 lag är anmälda med cirka 6000 spelare.
  • 55 000 kronor har beviljats av kommunen som bidrag till tillfälliga evenemang av större karaktär.

– Hudik cup är en folkfest som bidrar till att sätta Hudiksvall på kartan! Varje år lockar den tusentals besökare, vilket ger positiva effekter på näringslivet. Cupen är ett bra exempel på att när vi alla jobbar tillsammans, föreningar, företag, kommun och ideella krafter så blir det effekter, säger Mitalee Kotak, näringslivschef i Hudiksvalls kommun.

Strands IF är arrangör

Det är idrottsföreningen Strands IF som anordnar cupen, med stöd från lokala företag, andra idrottsföreningar och Hudiksvalls kommun.

– Vi vill hälsa lagen välkomna hit, säger Gerd Olsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Hudiksvalls kommun. Det är en glädje att se barn och ungdomar förenas i idrott och rörelse.

Mer om fotbollscupen

Mer om Hudik cup hittar du på deras webbplats.Information om Hudik Cup (hudikcup.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.