Inbjudan till webbinarium den 20 oktober om hållbara evenemang

.Tivoli.

Många små och stora evenemang och möten av olika slag genomförs i kommuner, regioner, länsstyrelse, näringsliv, föreningar och organisationer. Webbinariet visar på konkreta exempel, ger verktyg och stöd i arbetet att göra evenemang och möten mer hållbara både socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

  • Fredag 20 oktober klockan 9.00-11.00 samt digitalt eftermingel kl 11.00-11.30.
  • Plats Digitalt via Teams. Länk kommer skickas till dig.

Anmälan

Anmälan till Hållbara evenemang 20 oktober 2023, digitalt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista anmälningsdag 10 oktober.

9.00 Välkommen

AnnaCarin Söderhielm, Gästrike återvinnare

9.10 Perspektiv på hållbara evenemang Jan Peter Bergkvist, Sleepwell

Jan Peter ger en helhetssyn på hållbarhet och resonerar kring ledarskapets och kunskapens betydelse för ett framgångsrikt arbete med hållbara evenemang. Hur kan vi bli en del av den internationella vågen av hållbara evenemang inom besöksnäringen och verka för nyskapande samarbeten?

9.25 Goda exempel och verktyg

Simon Strandvik, Greentime Simon berättar om Greentimes mångåriga erfarenheter kring att stötta evenemangsarrangörer att agera hållbart. Om vi nu ska agera hållbart som arrangör – hur gör vi då? Simon delar med sig av verktyg som hjälper arrangörer att få struktur, berättar om vanliga fallgropar och ger handfasta tips för att skapa framgång.

9.45 Gruppsamtal och fika

Under digitala gruppsamtal kommer vi att resonera kring två frågor: 1. Vad är vi bra på när det gäller hållbara evenemang? 2. Vad skulle underlätta för oss, vad behövs för att bli bättre? Grupperna kommer att dokumentera svaren i Menti.

10.15 Hållbara möten och konferenser

Susanna Andersson, Region Gävleborg Susanna berättar om hur Region Gävleborg arbetar för att skapa mer hållbara möten och konferenser både i den egna verksamheten och som beställare tillsammans med externa leverantörer.

10.25 Hållbara evenemang i praktiken

Sofia Gyllenswärd, Effektfull Utveckling Sofia berättar om sina erfarenheter av hur hållbarhet inom evenemang kan fungera utifrån både ett organisatoriskt och praktiskt perspektiv, och visar på konkreta exempel från idrott och friluftsliv hur evenemang kan inspirera deltagare till kloka hållbara val.

10.45 Frågor från chatten

Svar på frågor som ställts i chatten

10.50 Reflektion

Egen reflektion efter det du lyssnat till, med svar i Menti.

10.55 Avrundning

Sammanfattning, dokumentation och fortsatt arbete.

11.00 Digitalt eftermingel

Stanna gärna kvar och ställ frågor till föreläsarna.

11.30 Avslut

Tack för idag!

Om webbinariet

Webbinariet är för dig som arrangerar evenemang och möten inom kultur och fritid, turism, näringsliv, varumärkesarbete, inköp, hållbarhet, verksamheter, föreningar, organisationer, företag eller du som är chef eller politiker med intresse för hållbara evenemang.

Programmet innehåller både föreläsningar och möjligheter att utbyta erfarenheter med varandra, samt ett digitalt eftermingel med möjlighet att ställa frågor.

Föreläsningarna kommer att spelas in och det är möjligt att ta del av dem i efterhand.

Kontaktuppgifter för frågor om webbinariet

AnnaCarin Söderhielm

anna_carin.soderhielm@gastrikeatervinnare.se

026–17 84 03

Webbinariet är ett samarbete mellan länets kommuner och är en del i kommunernas arbete med genomförandet av Kretsloppsplanerna.