Bromanelever i Bryssel oskadda

Bromangymnasiet

Uppdaterad information kl 10.00: Bromangymnasiets krisgrupp har under morgonen jobbat med att förbereda hemkomsten för elever och lärare.

- Gruppen landar på Arlanda sent i kväll. De möts av chartrad buss som har med sig personer från elevhälsan, som också kommer att vara tillgängliga framåt, säger Urban Wickman.

Övriga elever som har frågor och funderingar kan också vända sig till mentorer eller elevhälsan. Skolans rektorer kommer under förmiddagen att ha kontakt med berörda föräldrar för att prata om vilket stöd skolan erbjuder.

Publicerat 2023-10-17 kl 6.10

Gruppen från Bromangymnasiet har under natten fått poliseskort tillbaka till sitt boende. De kommer att avbryta besöket och återvända till Sverige snarast. Skolans ledning arbetar just nu med att ordna transport hem

Publicerat 2023-10-16

Under kvällen har vi nåtts av den tragiska nyheten om skottlossningen i centrala Bryssel. Sjutton elever från Bromangymnasiets fotbollsinriktning befinner sig just nu på fotbollsstadion i Bryssel tillsammans med två ledare. Samtliga är oskadda.

Anledningen till resan är ett utbyte med en belgisk skola. Som en del i programmet var gruppen från Bromangymnasiet i kväll bjudna på Sverige-Belgien-matchen.

- Vi har varit i kontakt med ledarna som bekräftar att hela gruppen från Bromangymnasiet är oskadd. De följer direktiven från Svenska fotbollsförbundets säkerhetsansvariga och kommer att stanna kvar på fotbollsstadion tills de får besked om att det är säkert att lämna området. Vi har kontinuerlig kontakt med ledarna och följer händelseutvecklingen, säger gymnasiechef Urban Wickman.