Vad händer på våra vård- och omsorgsboenden?

Bildkollage med 9st bilder

Det händer grejer på kommunens vård- och omsorgsboenden. Alltifrån höstfest på Fredens kulle till bakning och spadagar på Månsbacken.

Det senaste tiden har det arrangerats ett gäng aktiviteter runt om på våra vård- och omsorgsboenden.

Höstfest på Fredens kulle

På Fredens kulle har den årliga höstfesten ägt rum. Höstfesten startade för 25 år sedan och årets höstfest är den första sedan covid-19. Det blev två olika sittningar och totalt deltog cirka 150 brukare och anhöriga på festen.

Höstfesten arrangerades av Fredens kulles festkommitté (personal från boendets olika avdelningar). Det serverades en trerättersmåltid som tillagats på boendets kök. På eftermiddagen och kvällen underhöll Olle Hillström.

Bakning, matlagning och spadagar på Månsbacken

På Månsbacken har det bakats krubbelurer med socker och sylt som serverades i samband med en filmvisning. En annan dag stekte personalen kolbollar över öppen eld på boendets utegård. Det har dessutom anordnats spadagar, då blev det avkoppling och njutning till ljudet av lugn bakgrundsmusik.

- Jag vill passa på att hylla personalen som gör allt för att våra boende ska vara delaktiga i våra aktiviteter. Det jättejobb som dom gör uppskattas av både boende och personal, säger Gabriella Söderström, enhetschef på Månsbacken.

Ett uppskattat arbete på Edsbacka

På Edsbacka har personalen fått ett tackkort där man tackar för det omsorgsfulla arbetet på boendet.

- Vi gör verkligen skillnad för de vi är till för. Att få ett kvitto på det känns både vackert och stort, säger Birgitta Bydén, enhetschef på Edsbacka.

Våra vård- och omsorgsboenden

Våra vård- och omsorgsboenden riktar sig till dig som är äldre och har behov av vård och omsorg. Det finns just nu tolv vård- och omsorgsboenden runt om i kommunen.

Våra vård- och omsorgsboenden