Välkommen till nyårsfirande med musik och eldshow i Rådhusparken

En man med två eldfacklor

Fotograf: ArclightFX

Fira in det nya året i Rådhusparken! Att samlas i Rådhusparken och ta farväl av det gamla året och hälsa det nya välkommet har varit en uppskattad tradition ända sedan 1982.

Firandet inleds med specialskriven musik av den humoristiska duon Två otrevliga flickor och fortsätter med en eldshow av sällan skådat slag med artister i världsklass med gruppen Act of Emotion.

- Det är dags att prova nånting nytt i år. Under flera år har kommuninvånare önskat något annat än fyrverkerier och nu kommer det att bli av. Vi är själva mycket förväntansfulla inför programmet som vi har jobbat fram, säger Gerd Olsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

När och var sker firandet?

Firandet sker i Rådhusparken i Hudiksvall. Ingen anmälan krävs, alla är välkomna!

  • Kl. 23.40 - Två otrevliga flickor spelar
  • Kl. 23.50 - Tal (Anna-Karin Edeborg från Hälsinglands sparbank) och diktläsning (Barbro Kernby)
  • Kl. 00.00 - Eldshow med Act of Emotion

Hur ofta är två servitriser så dåliga på sitt jobb att det blir insändare i lokaltidningen om att man ska akta sig för dom två otrevliga flickorna?

Inte särskilt ofta, men när det hände Alice och Molly Andersson tog dom hinten och lämnade sin karriär inom ostkake-mikrande och började skriva roliga folkmusiklåtar istället. Sen dess har dom tappert försökt förfära folkmusikvärlden med sin träblås -och dragspelsduo, än med personpåhopp, än med hädelser mot kulturarvet och bespottande av allt vi håller heligt.

Act of Emotion är Sveriges främsta eldartister. De levererar en spektakulär show skräddarsydd för nyårsfirandet i Hudiksvall 2023.

Act of emotion (instagram.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tack till Hudik Alpin som är med och arrangerar firandet och tack till våra sponsorer som gör det möjligt.

Hälsinglands Sparbank, Fastighets AB Glysis, Monitor Industriutveckling AB, Björn Lunden Information AB, SA Förvaltning AB, TO Hemprodukter, Råsjö Kross, Hudik Hus AB, Sjölins Smide AB, Hälsingebygg, Sunfab, Eldabutiken, Hälsinglands Fastighetsbyrå, ICA MAXI Hudiksvall, Glada Hudikhem, HudikCity.