Examensdags för undersköterskeelever

Person med skyddshandskar tar blodprov.

Politiker och lokal styrgruppsordförande för Vård- och omsorgscollege besökte Bromangymnasiet under måndagen. Detta för att önska avgångseleverna från Centrum för utveckling och lärandes (CUL) undersköterskeutbildning lycka till.

Social- och omsorgsnämndens ordförande Henrik Berglund Persson (S) och lokal styrgruppsordförande för Vård- och omsorgscollege Inger Myrsten gratulerade eleverna till genomgången utbildning. CUL anordnar tre olika vårdutbildningar för vuxna;

  • Förberedande vård - en utbildning på en termin med språkstöd som tar emot elever från SFI C
  • Vårdbiträde - en yrkesutbildning på två terminer med språkstöd
  • Undersköterska - en yrkesutbildning på tre terminer som ger deltagare diplom enligt vård- och omsorgscollege och behörighet att söka skyddad yrkestitel som undersköterska.

Totalt examineras ungefär 60 undersköterskor och 17 vårdbiträden varje år genom utbildningarna. CUL har även utbildat anställd personal inom äldreomsorgslyftet.

– Det här är en utbildning till ett arbete med en stor arbetsmarknad, stark efterfrågan och goda utvecklingsmöjligheter. Jag hoppas att så många som möjligt kommer att välja att arbeta på uppdrag av social- och omsorgsnämnden, säger Henrik Berglund Persson.

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsgivare, utbildare och fackliga företrädare. Syftet är att gemensamt möta den stora utmaningen med att trygga kompetensförsörjningen inom vård och omsorg genom att

  • skapa förutsättningar för ett utvecklingsbart och hållbart arbetsliv inom vård och omsorg
  • erbjuda flexibla och kvalitativa utbildningar som möter arbetsgivarnas behov av kompetens
  • öka attraktiviteten för utbildning och arbete inom vård och omsorg.

Läs mer om vilka som deltar i det lokala samarbetet på Vård- och omsorgscolleges webbplats:

Hudiksvall - Nordanstig - Vård- och omsorgscollege Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.