3 Åsar och Teaterskola imponerade vid Landsbygdsutvecklingsgruppens besök i Bäckmora

Det var gnistrande kallt men vackert när kommunens Landsbygdsutvecklingsgrupp besökte Bäckmora-Brandänge bygdegårdsförening.

- Vi vill få reda på hur man jobbar ute i kommunen och hur man ser på problem och möjligheter. I dag har vi fått ta del av Bäckmoras nyligen publicerade LUP, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam.

Lokal utvecklingsplan, LUP, som är ett lokalt styrdokument framtaget av bygden själv och visar på förutsättningarna och utvecklingsmöjligheter. Det är också viktigt för kommunen som underlag för beslut och prioriteringar.

- I dag har vi fått en presentation av Bäckmoras LUP och jag tycker att det var helt fantastiskt, säger stads- och landsbygdsstrateg Stefan Barenfeld.

De olika LUP: ar som tas fram i kommunen kan också användas i kommunens marknadsföring menar Mikael Löthstam.

- Vi behöver tala om för folk vad mycket det faktiskt finns på landsbygden som också kan bidra till att man väljer att flytta till vår kommun.

Med på dagens möte var de unga byborna Vilgot, Elsie och Vanessa som dagen till ära fått ledigt från skolan för att presentera den teaterskola som bygdegårdsföreningen i sommar kommer att anordna för tredje året.

- Jättespännande att lyssna på barnen som gör teater om byns historia, jag ska absolut åka hit och titta i sommar, säger Stefan Barenfeld.

Mikael Löthstam imponerades av initiativet att skapa vandringsleden 3 Åsar där bygdegårdsföreningen samarbetar med Länsstyrelsen.

- När snön försvunnit kommer jag tillbaka och går leden 3 Åsar, lovade han.