Klart med ny tillväxtchef

Flygfoto över Hudiksvall.

Martin Södergårds blir ny tillväxtchef i Hudiksvalls kommun. Han kommer närmast från uppdraget som mark- och exploateringschef i Sundsvalls kommun.

Martin Södergårds har en lång erfarenhet av arbete med tillväxtfrågor. Den nya tillväxtchefen är 40 år och bor i Hudiksvalls kommun.

– Det känns jättebra att vi kan rekrytera Martin Södergårds till det här uppdraget. Martin kommer att bidra med erfarenhet från utvecklings- och tillväxtfrågor i en större kommun, säger biträdande kommundirektör Hans Gyllow.

Hudiksvalls kommun har under våren förändrat ledningen över kommunens arbete med tillväxt och näringslivsutveckling. Martin Södergårds kommer därmed att vara både tillväxt- och näringslivschef.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med många positiva krafter få skapa goda förutsättningar för en hållbar tillväxt. Och jag anser att förutsättningarna är mycket goda eftersom Hudiksvall har ett utmärkt logistiskt läge och ett urstarkt varumärke. Det är faktorer som vi ska dra nytta av när det kommer till att skapa nya jobb, besöksanledningar och etableringar, säger Martin Södergårds.

Martin Södergårds tillträder den 1 september.