Låna kärl för sortering till ditt event

Kärl för sortering inomhus

Ska du ha en tävling, en visfestival, en utställning eller ett annat arrangemang? Nu kan du låna kärl gratis av Hudiksvalls kommun så att besökarna på ditt event kan sortera förpackningar.

Du bokar via nätet och hämtar sorteringsmöbler och kärl för sortering utomhus i en container på Björkberg. Återvinningen lämnar du själv in.

Vi vill underlätta för de som arrangerar event att arbeta mer hållbart och att det ska minska nedskräpningen, säger Sara Johansson, verksamhetschef teknisk service. Vi har redan flera bokningar av kärlen för sortering.

Sorteringsmöbeln du ser på bilden passar inomhus. Den har ett utmanande litet kärl för restavfall. Det är för att väcka tanken på att det mesta ska sorteras till återvinning. När man sorterat alla förpackningar på ett event så kanske det inte är så mycket kvar i restavfallet? Snus, tuggummi och trasiga pennor? Annat restavfall som blöjor och bindor slänger man som vanligt i soppåsen, restavfallet, på toaletten.

Litet kärl för restavfall som hänger på stora behållare för sortering

Det finns fyra sorteringsmöbler för användning inomhus och fyra set med åtta kärl för sortering ute. Kärlen för att sortera ute är åtta soptunnor med lite olika lock.

Behållare för förpackningar utomhus

Mer information om att låna behållare

Läs mer om de olika alternativen här:

Låna behållare för sortering

Nytt lagkrav: Från nyår ska den som arrangerar event på allmän plats ha sortering för förpackningar som blir på eventet.

Kretsloppsplan: Sorteringsbehållarna är en av åtgärderna i kommunens kretsloppsplan. 2021 tog fullmäktige beslut om planen som grundar sig i de 17 globala målen.

Kretsloppsplan 2021 - 2025 sammanfattning