Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Studiedag med fokus på hälsa

Fredag 25 november var det studiedag på Bromangymnasiet och Cul. Studiedagen ägnades åt en gemensam friskvårdsdag, där alla medarbetare var inbjudna. Dagen började med en gemensam frukost och en föreläsning om stresshantering av Ulrica Westrin från Företagshälsan Gävleborg.

Alla gick sedan en promenad till Hedestugan där det bjöds på lunch. Dagen avslutades på Bromangymnasiet med en föreläsning av Pamela Andersson med temat ”Att träna för livet” (Glada Hudik ambassadör, författare, sportjournalist, chefredaktör m.m).

Urban Wickman som är verksamhetschef för Cul och Bromangymnasiet, hoppas att det har varit en inspirerande friskvårdsdag. Initiativet togs emot positivt bland medarbetarna och gav tillfälle till reflektion och inspiration.

- Det här var en spännande dag. En fantastisk möjlighet och ett bra avbrott i vardagen. Att få stanna upp och reflektera är värdefullt. Att även prata om stress och hur man hanterar det är nyttigt, säger Annika Johansson, köksansvarig kock på skolrestaurangen på Bromangymnasiet.

- Väldigt bra dag med inspirerande föreläsningar. Fanns verkligen något för alla, aktiviteter som det här stärker även sammanhållningen. Min hälsofilosofi är att det viktiga inte är vad man gör utan att man gör något för att främja hälsa och välmående. Jag tror att den här dagen har inspirerat många, säger Per Nilsson Institutionstekniker på Bromangymnasiet och Cul.