Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Intervju med Jonas Söderström, före detta elev på industritekniska programmet

Vilken utbildning gick du på gymnasiet?
Jag gick HIT (industritekniska programmet) på Bromangymnasiet. När jag började gymnasiet var det precis som nu, en stor efterfrågan på personer med yrkesutbildning och chansen att få ett bra jobb var mycket stor.

Vad hände efter studenten?

Efter studenten fick jag jobb på ett företag där jag gjort flera av mina praktiker under utbildningen. Där jobbade jag sedan under fem år och trivdes mycket bra.

Vad gör du nu?

Efter min examen som maskiningenjör har jag både jobbat på konstruktionsavdelningen på ett teknikföretag och marknadsavdelningen på ett IT-företag, men sedan relativt nyligen driver jag mitt eget företag som konsult inom mekanisk konstruktion.

Vad skulle du vilja ge för tips till de som ska välja?

När man gör sitt gymnasieval så tror jag det allra viktigaste är att man litar på sin magkänsla. Samtidigt kan man ju försöka ha en liten långsiktig plan för vad man kan tänka sig att göra senare i livet.

Hur tänkte du inför gymnasievalet och varför gjorde du det val du gjorde?

Det avgörande var att jag älskar att arbeta med händerna och att bygga och skapa något. Därför kändes valet att gå den industritekniska utbildningen helt naturligt när jag såg vad man kunde få göra och lära sig.