Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Världens största

vetenskapliga utställning för gymnasieelever, Intel International Science and Engineering Fair (ISEF)

Jag är nyligen hemkommen efter min resa till Los Angeles, där jag deltog i Intel ISEF, världens största vetenskapliga utställning för gymnasieelever, med mitt projektarbete om gravitationslinser jag inledde på Harvard i somras och har fortsatt att jobba med under året.


Nedan följer en liten reseberättelse, jag bifogar även lite bilder:

"Intel International Science and Engineering Fair (ISEF), världens största vetenskapliga utställning för gymnasieelever som tog plats i Los Angeles 14-19 maj 2017, betyder verkligen enormt mycket för mig och mitt vetenskapliga intresse. Faktumet att arrangörerna hyrde hela Los Angeles Convention Center, en av de största lokalerna i hela USA, med 1800 utställare från hela världen och påkostade ceremonier, imponerade verkligen och fick mig att inse hur stort denna forskningspassion är, oberoende nationalitet och ursprung.

Veckan innebar stora utmaningar, med långa dagar fyllda av presentationer inför jury och allmänhet, där jag verkligen fick öva på att framföra projektet populärvetenskapligt, men också intressanta möten med människor från hela världen. Uppenbarligen blev en jurygrupp förtjusta i mitt projekt, då jag under Special Awards Ceremony blev tilldelad K. T. Li Foundation Special Award som en av två stipendiater från ISEF att delta i Taiwan International Science Fair 2018. Att få gå upp på scen och ta emot detta pris inför den massiva publiken på över 5000 personer var förstås ett euforiskt och overkligt ögonblick: ett minne för hela livet! Dessutom gav utflykterna under övriga dagar en möjlighet att få ta del av vetenskap i Kalifornien, med mina personliga höjdpunkter Griffith Observatory och den pensionerade rymdfärjan Endeavor på California Science Center."

Jag vill passa på att ge ledningen och lärare på Bromangymnasiet en eloge för alla de utbyten, projekt och nya äventyr ni uppmuntrar oss motiverade elever till. Tack vare er och Unga Forskare har jag fått större självförtroende över min forskning, att det jag gör uppskattas och kan inspirera andra unga.

Vänliga tacksamma hälsningar,
Elias Waagaard, NA14b