• Start
  • » Nyheter
  • » Bromangymnasiet startar Glada Hudik-teatern profil på gymnasiesärskolan

Bromangymnasiet startar Glada Hudik-teatern profil på gymnasiesärskolan

Publicerad den 19 november 2018

Bromangymnasiet inleder ett samarbete med Glada Hudik teatern och startar Glada Hudik-teatern profil med start hösten 2019. Den nya profilen är till för elever som går nationella- eller individuella programmet på gymnasiesärskolan. Eleverna får möjlighet att rikta delar av utbildningen mot Glada Hudik-teater profil, vilket innebär att de får dansa, sjunga och spela teater. Irja Carlsson, rektor på Bromangymnasiet vill med hjälp av Glada Hudik teatern uppfylla ungdomars drömmar om att få uttrycka sig med musik, dans och teater.

- Alla barn och ungdomar har rätt till sina drömmar även om man går i gymnasiesärskolan. Vi får vara en del av Glada hudik teaterns mål "att förändra hela världens sätt att tänka, se och förhålla sig till utvecklingsstörda". Vi vill rusta våra elever för delaktighet i samhället, ett så långt som möjligt självständigt liv, genom ett inkluderande synsätt där gymnasiesärskolan är en naturlig del av hela Bromangymnasiet, säger Irja Carlsson.

Utbildningen grundar sig i Glada Hudik-teaterns arbete med att alla ska ha möjligheten att få visa sitt unika uttryck och göra det man känner sig bekväm med. Teaterövningar kommer att varvas med musiklektioner och danspass. I slutet av läsåret sätts en gemensam show ihop på Hudiksvalls Teater inför publik. Repetitioner och teaterträning sker på Bromangymnasiet och kommer vid några tillfällen vara tillsammans med Glada Hudik-teaterns ensemble.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig

Skriv ut

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden