Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Eleverna jobbar med blommor på Ikea

Robert och Josef tar fram blommor och snyggar till på hyllorna.

Gymnasiesärskolans elever på individuella programmet praktiserar på Ikea i England

För första gången genomför elever på individuella programmet från gymnasiesärskolan utlandspraktik. Eleverna anlände till London söndag 24 mars och genomför praktiken under två veckor. De tre eleverna Anna Söderström Sundström, Josef Azef Ahmed och Robert Sandberg har praktiserat på IKEA som ligger strax utanför Reading inte långt från London. För Anna och Robert är det första gången de flyger så det här blev ett spännande äventyr. Lärare från gymnasiesärskolans indivividuella program har varit med som stöd till eleverna.

Eleverna har fått prova på att jobba med att hålla fint i både personalrestaurangen och den stora restaurangen för kunder. De har också jobbat på olika avdelningar i affären. Förutom detta har de fått veta hur IKEA jobbar/tänker om miljön och vår planet att vi ska vara rädda om den. En dag fick de vara med dekoratörerna och måla för att förnya på barnavdelningen en annan dag fick de vara med och göra om olika rum bland annan duka ett bord till frukost och byta sängkläder i en säng.

- Vi hoppas att detta är starten på ett samarbete så att fler elever har möjlighet att få åka dit för praktik, säger Malin Danielsson, speciallärare på gymnasiesärskolans Individuella program.

Anna jobbar med att sortera rena bestick.

Anna jobbar med att sortera rena bestick.

Anna Robert och Josef har precis målat klart på barnavdelningen

Anna Robert och Josef har precis målat klart på barnavdelningen