Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Förändrat studentfirande på grund av corona

På grund av coronapandemin kommer studentfirandet inte ske på traditionellt sätt i år. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Det innebär att skolans årliga studentfirande i aulan kommer att ställas in och att det inte blir något studenttåg.

- Vi tycker såklart att det är jättetråkigt för alla studenter och anhöriga. Vi har haft diskussioner med elevrepresentanter om hur studentfirandet kan bli så bra som möjligt trots omständigheterna. Vi har tänk att använda en heldag till att ha klassvis avslutning med betygsutdelning. Vi försöker sprida ut och använda hela skolan och alla lokaler för att inte det ska bli stora folksamlingar, säger Urban Wickman som är gymnasiechef.

Riktlinjer för skolklasser från Folkhälsomyndigheten

Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer bör skolklasser på lastbilsflak eller liknande inte förekomma. Restauranger eller andra verksamheter ska inte anordna större privata bjudningar i samband med studentfirandet. Större bjudningar ska heller inte förekomma i hemmet eller utomhus.

- Det känns jättebra att skolan har hittat en form för avslutningarna. Jag vill i samband med det återigen förtydliga, ni som föräldrar, ni som studenter, följ dom här uppmaningarna och det som Folkhälsomyndigheten säger. Sedan har jag full förståelse för att det känns surt när man har gått många år i skolan och sett framemot det här. Men det är också en unik tid nu, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Bidra till att minska smittspridningen

För att minska risken för smittspridningen ska elever och personal vara uppmärksamma på de symtom som kan förekomma vid covid-19, t.ex halsont, snuva, hosta och feber. Även vid lättare symtom ska man hålla sig hemma. Elever och personal ska liksom alla andra i samhället stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i två dagar innan man träffar andra. Detta gäller givetvis även vid studentfirande.