Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Skolledningen vädjar om ansvarsfullt studentfirande

Imorgon stundar studenten och även om vi vill att våra ungdomar ska få en minnesvärd dag så är det viktigt att komma ihåg att vi är mitt inne i en pandemi och det gäller att vi fortsätter följa restriktionerna – ungdomar som vuxna.

- Det har varit ett kämpigt år och vi gör allt vi kan för att eleverna ska få en jättefin studentavslutning. Men jag vill ändå påminna er om att vi är mitt inne i en pandemi och smittspridningen har inte gått tillbaka som vi har hoppats på och därför är det oerhört viktigt att vi följer de restriktioner vi har, säger Bitte Åström, rektor på Bromangymnasiet.

Gymnasieskolans studentfirande har planerats på ett så smittsäkert sätt som möjligt för att undvika folksamlingar och trängsel. Det blir inget studenttåg eller utspring från skolan. Men trots skolans åtgärder är det viktigt att alla tar sitt personliga ansvar för att inte smittspridningen ska öka. Skolledningen vädjar därför till anhöriga att inte samlas utanför skolan, eftersom det helt enkelt riskerar att bli för mycket folk och därmed risk för smittspridning.

- För att undvika trängsel och folksamlingar vill jag också be er anhöriga som vill fira era studenter att ta emot era ungdomar utanför skolans område och kanske gå klassvis till olika ställen så att det inte blir för stora folksamlingar. Tänk på att hålla avstånd, undvik trängsel och träffas helst utomhus och inte så många på samma plats, säger Bitte Åström.