Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Bromangymnasiets entré

Nu är det dags att göra ditt gymnasieval

Nu har det blivit dags för dig att göra ditt gymnasieval. Ansökningsperioden har öppnat och pågår mellan 17 januari och 11 februari.

Bromangymnasiets vision är att vara en mötesplats för alla där du som elev får goda kunskaper och en stark tro på framtiden. Vi erbjuder hela 14 nationella gymnasieprogram – nio yrkesprogram och fem högskoleförberedande program. Chansen att du hittar något som passar just dig är stor.

Efter nio år i grundskolan har det blivit dags för en ny fas i ditt liv – gymnasiet. Att plugga på gymnasiet kommer på många sätt att vara annorlunda mot att gå i grundskolan. På gymnasiet har du till stora delar möjlighet att själv bestämma vilka ämnen du vill lära dig mer om. Du kanske har en dröm om vad du vill arbeta med i framtiden? Eller har du ett intresse som du brinner för? Vill du hålla så många dörrar öppna som möjligt, så att du kan bestämma dig lite senare? Det viktiga är att du tänker på vad du själv skulle vilja göra med din framtid. Det är du som ska trivas och ha kul med det du gör.

Varför ska jag som elev välja Bromangymnasiet?

Samarbeta med näringslivet

Under din studietid får du möjlighet att samarbeta med lokala och internationella företag och organisationer. Gymnasiet har ett välutvecklat samarbete med näringslivet i Hudiksvall, som också är med och utformar gymnasieprogrammens innehåll och genomförande för att utbildningarna ska bli så bra som möjligt och möta företagens behov. Under utbildningen erbjuds dessutom APL (arbetsplatsförlagt lärande) - och lärlingsplatser inom vissa program, liksom även sommarjobb.

Förståelse för andra kulturer

Som elev på Bromangymnasiet kan du delta i flera olika internationella projekt och utbyten. Du har bland annat möjlighet till utlands-APL, språkresor och studieresor. I våra internationella samarbeten utvecklar du din förståelse för andra kulturer och får möjlighet att bli bättre på språk. Vi har samarbeten med bland andra Irland, Frankrike, Spanien, Italien, Polen och Tyskland.

Trivsel och trygghet

För att du som elev ska ha en skola där du trivs och känner dig trygg arbetar alla på Bromangymnasiet med skolans värdegrund. Värdegrunden består av följande ledord: sedd och hörd, kommunikation, empati, uppmuntran, sunt förnuft, jämlikhet, ödmjukhet, utmaningar, hänsyn, engagemang, ansvar och hållbarhet.

Vilket program passar just dig?

Hur ansöker jag?