Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Bild på nya bromangymnasiet.se startsida.

Nya bromangymnasiet.se – en plattform för marknadsföring och information

En användarvänlig och tillgänglig plattform där skolans breda utbud får ta plats. Den 31 januari är Bromangymnasiets nya webbplats redo att lanseras.

- Användarvänlighet och tillgänglighet har varit inriktningen för förnyelsearbetet som pågått under hösten. Nu är vi både glada och stolta över att kunna visa upp en webbplats som är enklare och mer funktionell att använda för alla. Och som dessutom känns modern och fräsch, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef.

Arbetet med bromangymnasiets.se nya webbplats har utgått från ett tydligt syfte.

- Vi vill att bromangymnasiet.se ska fungera som ett nav för skolans kommunikation och marknadsföring där elever, blivande elever, vårdnadshavare och andra kan inhämta kunskap. Det ska också vara en plattform där skolans breda utbud kan få ta plats. Den nya designen ligger i linje med det, säger gymnasiechef Urban Wickman.

Vad är nytt?

Innehållet och strukturen är fortfarande densamma men utseendet och vissa funktioner har ändrats för att uppfylla tillgänglighetskraven, men också för att skapa en kortare väg till rätt information för alla användare. Det handlar om att göra det så enkelt som möjligt för besökaren, oavsett om man surfar med datorn, surfplattan eller mobilen. Och det måste fungera även om man har någon typ av funktionsvariation.

- Kommunens webbplatser är navet i vår externa kommunikation. I dag vill människor hitta information på egen hand och kunna utföra tjänster när det passar en själv, och det måste vi svara upp emot, säger Annacarin Andersson.

Skärpta krav på tillgänglighet ligger till grund för arbetet

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service innebär att tjänster och information som en offentlig aktör tillhandahåller genom en webbplats eller mobil applikation ska vara tillgänglig och kunna användas av alla människor oavsett funktionsvariation.

- Digital tillgänglighet innebär alltså att ingen ska hindras från att få tillgång till digital offentlig service såsom tjänster och information på våra webbplatser. Detta är något som starkt präglat vårt arbete med den nya webbplatsen, säger Annacarin Andersson.

Hjälp oss hitta fel

Vid teknikförändringar på en webbplats är det vanligt att det uppstår en del problem.

- Om ni stöter på några problem eller felaktigheter vore vi tacksamma om ni använder Tyck till om sidan-funktionen och rapporterar in dessa till oss, säger Annacarin Andersson.