Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Elever från ekonomi- och samhällsprogrammet tävlar i Ung företagsamhet

Grupp med elever som deltog i Sandviken under regi av Ung företagsamhet.

Elever på Bromangymnasiet läser kursen Ung företagsamhet där de driver sina egna företag. Från idé till avveckling under ett år. Varje år kan eleverna vara med och tävla i flertalet tävlingar, till exempel Årets affärsplan, UF-företag, Socialt hållbara företag och säljare för att nämna några.

- De skickar själva in tävlingsbidragen och denna tid på året avgörs tävlingarna. De allra flesta tävlingarna avgörs enbart på tävlingsbidraget men idag var jag med 10 elever i Sandviken då tre tävlingar hade ett steg till innan den avgörs. Dessa tävlingar är Årets säljare, UF-företag och Unga ledare, säger Emilia Zetterlund som är lärare på Bromangymnasiet. Stort grattis säger vi också till Ante Lindström, som gått till final i dagens tävling, Ung företagsamhet i Sandviken.

Nästa vecka åker 100 elever till Gävle där det är en marknad som alla skolor som läser UF i hela Gävleborg kan delta på. När marknaden är slut kommer det vara prisutdelning för alla tävlingar.

- De elever som idag tävlade i Sandviken går antingen ekonomi eller samhällsprogrammet i åk 3. Men nästa vecka deltar elever från både åk 2 och 3 från nio olika program på skolan, säger Emilia Zetterlund. Vi hoppas på att eleverna ska få med sig så mycket kunskap och erfarenheter ut i livet och att de såklart ska ha kul! Många utvecklas mycket som personer och det är fantastiskt att vara med eleverna på denna resa.

Läs mer om Ung företagsamhet i Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.