Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Bromangymnasiet firar utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Mat och gula rosor.

Bromangymnasiet firar att ha mottagit utmärkelsen Skola för hållbar utveckling, som tilldelas av Skolverket. Nu tar skolan avstamp med att ha firat och fortsätter att växla upp hållbarhetsarbetet.

- Vi firade med att bjuda personal på after work med fantastisk mat från Restaurang - och livsmedelsprogrammet och musik från Estetiska programmet! Vi hissade även flaggan med loggan Skola för hållbar utveckling. Kommunens miljöstrateg Åsa Terent var också på plats, säger Louise Sandberg som är biträdande rektor på Bromangymnasiet.

Miljöstrateg Åsa Terent gav Bromangymnasiet en present, ett äppelträd som ska placeras i skolans närhet. Åsa meddelade att "Det är jag i egenskap av miljöstrateg på kommunledningsförvaltningen som vill uppmärksamma ert fantastiska arbete. Men jag gör det utifrån både social och ekologisk hållbarhet eftersom alla delar måste vara med för att vi ska uppnå hållbarhet".

Utmärkelsen tilldelades redan 2021

Bromangymnasiet fick utmärkelsen i november 2021, men på grund av pandemin har skolan sparat med firandet. Skolverket utfärdade utmärkelsen och de skrev bland annat "Bromangymnasiet uppfyller kriterierna för utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Ansökan visar på att verksamheten följer huvudprinciperna för lärande för hållbar utveckling och kopplar denna process till de aktuella styrdokumenten".

- Nu tar vi avstamp med att ha firat och fortsätter att växla upp vårt hållbarhetsarbete på skolan, säger Louise Sandberg.

Läs mer om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling på skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.