Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Vill du ändra ditt gymnasieval?

En av trapporna vid entrén på Bromangymnasiet

Går du i årskurs 9 och känner att ditt gymnasieval inte blev helt rätt? I mitten av april kan du ta del av den preliminära antagningsstatistiken. Då har du möjlighet att jämföra dina betyg med de preliminära antagningsgränserna. Under vecka 16 öppnar omvalsperioden.

Under omvalsperioden kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden. Omvalsperioden stänger den 11 maj och då ska din ansökan vara helt klar. Gör du inga ändringar i din ansökan under omvalsperioden är det den ansökan du gjort i första ansökningsperioden som gäller.

Hur ändrar jag mitt gymnasieval?

Du ändrar ditt gymnasieval genom att prata med studie- och yrkesvägledare på din skola. Dit kan du också vända dig om du har frågor gällande ditt gymnasieval.

Vilket program passar just dig?

Bromangymnasiet erbjuder dig 14 nationella gymnasieprogram varav 9 är yrkesprogram och 5 är högskoleförberedande. Dessutom erbjuder vi Introduktionsprogram och nationella idrottsutbildningar.

Här hittar du mer information om våra program