Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Teknikelever gör uppdrag för näringslivet

Elev använder en dator.

Under läsåret 2021/2022 har Propell och RISE i Hudiksvall haft ett pilot-samarbete med Bromangymnasiet där tredjeårselever på teknikprogrammet genomfört uppdrag baserade på reella behov som identifierats av Propell och RISE.

Gymnasiegrävarna, som gruppen kallats, har utfört uppdrag som bland annat innefattat faktainsamling, inventering av utbud på marknaden och enkäter. Totalt har Gymnasiegrävarna genomfört 8 uppdrag under läsåret.

Läs mer om projektet på propell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du intresserad av teknikprogrammet?

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program där du får arbeta från en idé till en färdig produkt. Är du nyfiken på hur saker runt omkring dig fungerar och är intresserad av teknik och problemlösning, då är Teknikprogrammet en utbildning för dig.

Läs mer om teknikprogrammet på Bromangymnasiet

Vad är Propell ch RISE?

Propell erbjuder verktyg till idébärare och entreprenörer för att idéer och innovationer ska bli verklighet. Dom vägleder även företag och organisationer som vill öka sin omställningsförmåga inom hållbarhet och digital transformation.

RISE, Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.