Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Efter två pandemiår – nu får studenterna fira som vanligt igen

För studenterna på Bromangymnasiet i Hudiksvall blir studenten den 17 juni äntligen ett riktigt firande på avslutningsdagen. Ett firande som många verkligen sett framemot.

Aulan på Bromangymnasiet fylls långsamt av finklädda och mössprydda elever. Det är mösspåtagning och på scenen berättas historier om det som varit – men också det som ska komma. Studenten 2022, som äger rum den 17 juni, är nämligen den första på två år helt utan coronarestriktioner.

- Vi gläds verkligen med eleverna att vi kan ses tillsammans och fira examen. Vi vill ge dom en stor eloge att de under sin studietid tagit ett extra stort samhällsansvar för sig själva och varandra genom att följa de restriktioner som pandemin fört med sig. Vi är mycket stolta över våra elever och vi önskar dom all lycka till i framtiden, säger Urban Wickman, verksamhetschef.

- Många från förra året, och året innan det, är förstås avundsjuka på att vi får en riktig student. Det ska bli jäkligt skönt att få det som man tänkte sig när man började, säger Alfred Johansson, student.

Gustav Flöjt, också student, fyller i.

- Just idag känns det som att det var två veckor sedan man satt där, pissnervös, och inte visste vilka man skulle gå med och så. Det har gått riktigt fort och vi har gjort så mycket roligt.

Hoppfulla om framtiden

Under pandemin bedrev eleverna sina studier, till största del, på distans vilket varit utmanade för många.

- Det blev ju inte riktigt som man hade tänkt sig när man fick åka hem från skolbänken. Det har inte varit jättekul hela tiden men nu när man sitter här tänker man ju att det bara varit kul ändå, säger Alfred Johansson.

- Ja, man vet ju inte riktigt vad som kommer att hända men vi håller tummarna för alla. Det kommer att bli bra, säger Gustav Flöjt.