Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Elever på fordonsprogrammet bygger om personbilar till a-traktorer

Närbild på ett bildäck. I bakgrunden skymtas två personbilar

På Bromangymnasiet har elever i årkurs ett på fordonsprogrammet fått i uppgift att bygga om en rad personbilar till a-traktorer. Arbetet har gett eleverna viktiga grundkunskaper om hur ett fordon är konstruerat. Nu är eleverna färdiga med arbetet och det har blivit dags för a-traktorerna att säljas.

Under det gånga läsåret har eleverna i årskurs ett kontinuerligt arbetat med fordonen. De har fått gå igenom alla vitala delar som finns på en personbil i syfte att skapa en bredare förståelse för hur en bil är konstruerad. Tanken är att eleverna genom det konkreta arbetet med bilarna ska få med sig viktiga kunskaper inför år två och tre på fordonsprogrammet. Arbetet har gjorts i samarbete med Hudiksvalls kommuns ungdomsgård Drivknuten. I och med att eleverna har slutfört sitt arbete med fordonen säljs de nu via en extern auktionssida.

Är du nyfiken på auktionsobjekten?

Det är sex stycken fordon som eleverna har byggt om från personbilar till a-traktorer. Än så länge ligger två av de sex fordonen ute för försäljning. Den här nyheten uppdateras med nya länkar i takt med att fler fordon läggs ut. Är du nyfiken på objekten är det alltså här du ska hålla koll.

Läs mer om auktionsobjekt ett på Klaraviks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om auktionsobjekt två på Klaraviks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.