Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Elever på Bygg- och anläggningsprogrammet bygger nytt förråd

Närbild på ett murad vägg

Ett 200 kvadratmeter stort förråd ska byggas på Bromangymnasiet i anslutning till Bygg- och anläggningsprogrammets lokaler. Skolans elever involveras under hela byggprojektets gång. Bygget är ett samarbete mellan skola och näringsliv.

Det nya förrådet kommer dels att användas för förvaring av material, men det kommer också vara en yta där elever på Bygg- och anläggningsprogrammet har möjlighet att under tak bygga större bodar, som till exempel attefallshus.

- Bygg- och anläggningsprogrammet siktar framåt och det här projektet tycker jag visar det. Förrådet blir något för eleverna att vara stolta över, säger Mats Åkerlund, lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet programmet.

Bygget involverar elever från hela skolan

Under projektets gång kommer elever från flera av skolans olika program att involveras. Maskinförarlärlingar har utfört det förberedande markjobbet. Bygg- och anläggningsprogrammets husbyggarelever har gjort formsättning, armerat och gjutit sulan. Elever från HIT (Industritekniska programmet) har tillverkat ingjutningsgods och deltar i samarbete med elever från Bygg- och anläggningsprogrammet vid montering av stommen. Elever från El- och energiprogrammet utför eljobb, som matning och belysning. Plåt- och husbyggarelever har fått i uppgift att klä in stommen.

Ett samarbete med näringslivet

Bygget av det nya förrådet är en del av Bromangymnasiets välutvecklade samarbete med näringslivet. Projektet har möjliggjorts med stöd från näringslivet i Hudiksvall, bland annat har Sjölins Smide bidragit med förrådets stålstomme och ytskikt av plåt.