Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Yrkeskampen på Bromangymnasiet

Person spikar en spik i en vägg.

Yrkeskampen är en tävling för klasser i årskurs 8 med syftet att synliggöra yrkesutbildningar samt inspirera elever att väcka tankar om framtida utbildnings- och arbetsmöjligheter. Just nu pågår den digitala uttagningen mellan 12-30 september, därefter blir det delfinal och regionsfinal på Bromangymnasiet den 20 oktober.

Yrkeskampen är en lust- och lekfylld tävling som inte i första hand handlar om att testa de tävlandes yrkeskunskaper, utan om att sätta igång tankar och dialog om framtida yrkesval. Ambitionen är att elevernas kunskap om utbildningarna, potentiella yrken och dess möjligheter ska höjas – och i förlängningen även deras intresse.

Tävlingen är inriktad på yrkesrelaterade frågor och fysiska prova på- uppgifter med utgångspunkt i de gymnasiala yrkesutbildningar som erbjuds i Sverige.

Digital utmaning, delfinal och regionsfinal

Just nu pågår den digitala uttagningen under 12-30 september, därefter blir det delfinal och regionsfinal på Bromangymnasiet den 20 oktober.

- Vi är glada att kunna presentera yrkesprogrammen för blivande elever i denna form tillsammans med Worldskills of Sweden. Arbetet med kompetensförsörjningen är viktig för Hudiksvall och för hela Sverige och vi behöver yrkeskunniga för framtiden för att möta upp efterfrågan och det stora behov vi står inför, säger Urban Wickman, verksamhetschef Bromangymnasiet.