Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Snart dags för gymnasievalet

Ungdomar som springer in i en skola

Om en månad är det dags för gymnasievalet. På Bromangymnasiet ger vi dig alla möjligheter att utforska dina drömmar. Vi erbjuder hela 14 gymnasieprogram, varav 9 är yrkesprogram och 5 är högskoleförberedande – chansen att du hittar något som passar just dig är stor!

Gymnasievalet öppnar den 16 januari. Sista ansökningsdag är den 10 februari.

Sex skäl att börja hos oss

Alla är välkomna! Vi erbjuder hela 14 nationella gymnasieprogram – nio yrkesprogram och fem högskoleförberedande program.

Du kan satsa på din idrott! Brinner du för fotboll, friidrott, handboll, innebandy, konståkning eller någon annan idrott så kan du samtidigt som du läser ett gymnasieprogram välja att kombinera studierna med en idrottsutbildning.

Vi ger dig goda kunskaper! Vår vision är att vi ska vara en mötesplats där du får goda kunskaper och en stark tro på framtiden, genom aktivt lärande.

Vi erbjuder samarbete med näringslivet i Hudiksvall! Under din studietid får du möjlighet att samarbeta med lokala och internationella företag. Företagen erbjuder dessutom praktik- och lärlingsplatser inom vissa program, även sommarjobb.

Vi ger förståelse för andra kulturer! Du kan delta i internationella projekt och utbyten. Du kan göra utlandspraktik, språk- och studieresor.

Du kan vara delaktig! Du har möjlighet att påverka skolans arbetssätt och undervisning. Som elevrepresentant kan du delta i arbetsmiljögruppen, elevråd, matråd, programråd, friskvårdsgruppen och studentkommittén.

Så ansöker du

På Dalarnas kommunförbunds webbplats ansöker du till gymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.