Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Elever serverar á la carte luncher

Person som vispar grädde.

I slutet av restaurang- och livsmedelsprogrammet får eleverna göra ett gymnasiearbete inom deras valda yrkesområde. Där får de visa på de kunskaper som behövs för att börja jobba med det det eleverna har utbildat sig till.

- Eleverna på restaurangskolan kommer att under vecka 19 onsdag 10/5, torsdag 11/5 och fredag 12/5, sköta om skolans á la carte luncher under tre dagar. Eleverna har planerat, kalkylerat, budgeterat, skrivit menyer, drink- och dryckeslistor, bordsbokningar, servering, recept, bestämt dukning, färg och form och marknadsföring. Dom har planerat arbetssätt, beställt varor och provlagat menyn, säger Maria Svensson som är lärare vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bromangymnasiet.

Eleverna arbetar under gymnasiearbetet tillsammans med en handledare från branschen som kommer att vara med i bedömningen senare.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram med inriktning mot restaurangkök, storkök och servering. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på till exempel restaurang, bageri eller butik. Här får du lära dig om mat, dryck, servering och entreprenörskap.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurangskolan Glada Hudik