Elever ställer ut på Sundsvalls motorshow

Hot Rod med glänsande orange lack

Lärare och elever från fordonsprogrammet åker den 13-15 maj till Sundsvalls motorshow med en Hot Rod som eleverna byggt.

- Vi håller på att bygga en Rod från grunden på Fordonsprogrammet. Det är ett stort projekt som pågått under många år. Rodden byggs enligt SFRO’s regler och kommer så småningom att registreras. Sundsvalls Motorshow ska rikta in sig lite extra mot ungdomar i år och tyckte då att vårt projekt passar bra in, därför är vi inbjudna, säger Stefan Eriksson som är lärare vid fordons- och transportprogrammet på Bromangymnasiet.

Det är årskurs två och tre som arbetar med projektet när det passar in i elevernas planering av vad de ska göra enligt Skolverket så därför tar det lite extra tid.

- Idén fick vi för att på ett lite annorlunda sätt väcka intresset för programmet och då även på köpet väcka elevernas intresse för fordonshobbyn och se vad man kan göra. På köpet får eleverna en bra förståelse över hur en bil är uppbyggd och vilka säkerhetskrav som finns, säger Stefan Eriksson.

Hot Rod bakifrån med glänsande orange lack.

Så här såg bilen ut under tiden som eleverna arbetade med den.

En omålad Hot Rod i en garagelokal.

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig kunskaper om reparation, service och teknik i olika fordon.

Fordons- och transportprogrammet