Samarbete på Bromangymansiet hjälper Ukraina

Bil.

På HIT (Industritekniska programmet) genomförs en kick-start med att åter igen bistå Swedish Rescuers med att bygga en Casevac av en Nissan Terrano. Bilen ska till fronten i Ukraina.

- Det är bråttom då vi lovat att leverera bilen 5 september. Som tur är har vi hjälp av Fordons - och transportprogrammet så vi hinner klart i tid! Projektets syfte är att dels få en sammanhållning på programmet via att elever och lärare jobbar mot ett gemensamt mål som även är meningsfullt. Syftet är även att jobba med programmål och kurser i form av problemlösning, produktionsflöden samt direkt tillämpa yrkeskunskaper i “verkliga” projekt. Tillsammans för en god sak, säger rektor Louise Sandberg.

Industritekniska programmet är en yrkesutbildning där du får följa hela kedjan - från idé till färdig produkt i samarbete med ortens industrier. Är du intresserad av teknik och tycker om att jobba praktiskt, då är det här ett program för dig.

Industritekniska programmet (HIT)

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig kunskaper om reparation, service och teknik i olika fordon.

Fordons- och transportprogrammet