Elever praktiserar på jobb inom skogsindustrin

Person svetsar.

Den 18 september har Bromangymnasiet inlett Holmen prao som är en praktik för årskurs 9 som pågår 18-25 september. Syftet med Holmen prao är att lära sig mer om jobben som finns inom skogsindustrin.

Inom skogsindustrin finns det flera hundra olika yrken. Under Holmen prao får du chansen att under en vecka uppleva och prova på olika arbetsuppgifter tillsammans med andra nyfikna ungdomar. Genom Holmen Prao har du möjlighet att skapa kontakter och få en tydlig inblick i branschen, verksamheten och de möjligheter som finns.

- Idag har praktikanterna inom Holmen prao varit på Bromangymnasiet för att få mer information om Teknikprogrammet, Naturvetenskapliga programmet samt Industritekniskaprogrammet (HIT). De har fått information om vad vi gör på programmen samt testat på. Exempelvis har de fått ritat i CAD på Teknikprogrammet, byggt en helikopter på Naturvetenskapliga programmet samt deltagit i en skruvtävling med bultar på HIT (avdelning reparation och underhåll), säger Louise Sandberg som är rektor.

Holmen prao fortsätter att besöka Naturbruksgymnasiet samt Skärnäs. Under veckan besöker de även Skogstyrelsen, Holmen skog, Iggesunds bruk och MIUN.

- Vi tackar för att Holmen prao varit hos oss idag och önskar de lycka till under veckan, säger Louise Sandberg.

Holmen prao (hudiksvall.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.