Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Mässa Entreprenörskap på riktigt

Regional Mässa i Ung företagsamhet
i Iggesund

Gävleborgs regionala mässa i UF-företagande (ung företagsamhet), Entreprenörskap på riktigt 2019, går av stapeln den 14 mars på Camp Igge i Iggesund. Till Camp Igge kommer cirka 700 utställande elever tillhörande 220 UF-företag, och 100 jurymedlemmar. UF-mässan är ett ypperligt tillfället för Gävleborgs UF-företagare att marknadsföra sina företag och sälja sina varor och tjänster. Mässan är kostnadsfri och öppen för allmänheten.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet och tron på sig själv och sitt entreprenörskap. Hudiksvalls kommun är samarbetspartner med Ung företagsamhet. Senast mässan var i Hudiksvalls kommun var 2004.

- Genom att stödja ung företagsamhet ger vi förutsättningar för att hantera många av de utmaningar som vi står inför och bidra till ett samhälle där entreprenörer i olika åldrar vill och kan vara en del av. Att ung företagsamhet har deras årliga mässa i Hudiksvall hjälper oss att visa bredden av entreprenörer som finns i vår region, säger Mitalee Kotak, Näringslivsutvecklare, Hudiksvalls Näringslivs AB (HNA).

På Bromangymnasiet har arbetet med Ung företagsamhet pågått under flera år. Ett stort antal elever är årligen engagerade i att starta och driva företag genom Ung företagsamhet och ställa ut på UF-mässan. Lärarna tycker att eleverna utvecklas av att jobba med entreprenörskap.

- Ung företagsamhet är ett bra sätt att lära sig samarbeta mot uppsatta mål,
säger Per Eriksson, lärare på hotell- och turismprogrammet på Bromangymnasiet.

- Vi på Ung Företagsamhet Gävleborg ser fram emot att arrangera Gävleborgs största mässa för unga företagare i Hudiksvalls Kommun. Camp Igge är en perfekt arena för vår mässa och Hudiksvall som kommun ser vikten av entreprenöriella förmågor och har en härlig framåtanda. Genom att placera mässan i Hudiksvalls Kommun har vi förhoppningar att få ännu fler elever, lärare, rektorer och näringsliv engagerade i Ung Företagsamhet, säger Oskar Simryd Projektledare Ung Företagsamhet Gävleborg.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 pågår även arbetet även grundskolan. Ung Företagsamhet Gävleborg har sedan starten 1992 arrangerat UF-mässor runt om i länet.