Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Närbild tagen bakifrån. Två elever sitter och arbetar framför sina laptops.

Planerar du att studera på högskola eller universitet hösten 2021?

Går du i åk 3 och planerar att börja studera på högskola/universitet hösten 2021? Då kan du anmäla dig till Högskoleprovet.

Vilka kan skriva provet?

Det är tyvärr inte möjligt för andra än för dig som går i åk 3 att skriva Högskoleprovet i vår. Detta på grund av pandemin.

När anmäler jag mig?

Anmälan är öppen från måndag 11/1 fram till måndag 18/1 kl. 24.00. Det är begränsat antal platser så anmälan kan stängas tidigare, så var snabba!

Kommer fler provtillfällen?

Det blir två provtillfällen under våren. Det går inte att välja vilket datum du får skriva provet, utan du blir tilldelade ett provdatum. Anmälan gäller både 13 mars och 8 maj, så du behöver bara anmäla dig en gång för vårens två provtillfällen.

Varför är det bra att skriva högskoleprovet?

Du får fler platser att konkurrera om på högskolor/universitet. Ca 1/3 av utbildningsplatserna är vikta för kvotgruppen HP (Högskoleprovet) – men du måste fortfarande ha den behörighet som krävs för utbildningen.

Vad kostar det att göra högskoleprovet?

Anmälningsavgiften är 450 kronor och betalas vid anmälan. Till högskoleprovet våren 2021 går det endast att betala med betalkort (samtliga Visa och Master Card kort inklusive Electron och Maestro). När betalningen har överförts skickas en bekräftelse till den e-post du har registrerat på ditt konto. Betalningsbekräftelsen är en kvittens på att du är anmäld och har betalt.

Har du frågor?