Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Plugga på högskola eller universitet

Vill du veta mer om hur det är att plugga på högskola och universitet?

Vad kan man plugga? Kan man plugga på andra ställen än på universitet?

Är du nyfiken på vad en vindkraftstekniker gör? Eller socionom, förskolelärare, tandsköterska? Kanske du vill utforma framtidens elbilar? Kolla hur man blir El – automationsingenjör, VVS & och energiingenjör? Företagsekonomi, turism, polis, rymdteknik, möbeltapetserare eller internationell svetsspecialist?

Då kan du passa på att gå på Utbildning för framtiden, en ny digital utbildningsmässa som pågår 15 – 19 mars. Där kan du chatta med studenter, ställa frågor till de olika programmen, få information om vad YH är och mycket annat. Programmet pågår både dagtid och kvällstid så du har mycket att välja på. Scrolla - Dagarna på länken har olika färger så ni inte missar någon spännande programpunkt!

Självklart så kollar du med din lärare att det är ok att delta om någon programpunkt krockar med en lektion!

Några lärosäten som deltar: Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, MIUN, YH , SLU.

Arbetsförmedlingen presenterar vilka yrken/utbildningar som kommer vara efterfrågade.

Allt detta och mycket mer hittar ni på https://www.utbildningforframtiden.se/ Länk till annan webbplats.

Vad läser man på de olika programmen på Chalmers?

Vill du veta mer om ett särskilt program, te. x. Arkitektur och teknik, Sjöbefäl, Teknisk fysik, Medicinsk teknik, Datateknik, Industriell ekonomi mm, så har du möjlighet att vara med på programmens digitala informationskvällar på Chalmers. Det är 28 program med så du har många att välja mellan. OBS! intresseanmälan krävs!

Här kan du läsa allt om programmens digitala informationskvällar på Chalmers som pågår mellan 12 mars – 11 april på: Chalmers programinformationskvällar Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa allt om Chalmersdagen 10 mars Länk till annan webbplats. som är på dagtid 10-14 med förinspelade föreläsningar med möjlighet att ställa frågor. Ingen föranmälan behövs.