Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Elev sitter och skriver.

Nu kan du testa hur det är att skriva högskoleprovet

Den 14 december erbjuds ett tillfälle med information om högskoleprovet samt möjlighet att testa hur det är att skriva delar av provet.

Visst håller du med om att det är bra att vara förberedd? Det gäller ju även när det är dags för högskoleprov. Visste du till exempel att du har fler platser att söka till på högskola och universitet på om du har gjort högskoleprovet än om du bara söker på gymnasiebetyget?

När genomförs det?

Den 14 december kl.16.15 i aulan erbjuder vi dig dels en informationsträff om högskoleprovet samt möjlighet att testa hur det är att skriva delar av provet så att du är förberedd innan du skriver det ”på riktigt”.

Hur går det till?

Du får skriva två delprov från ett gammalt högskoleprov på tid i aulan, alltså på samma sätt som när högskoleprovet skrivs i skarpt läge. Innan övningen så får du information om varför det är bra att skriva provet, hur det går till rent formellt och vart du kan läsa mer.

Vem anmäla sig?

Elever i årskurs 3 på Bromangymnasiet. Det är ett begränsat antal platser. Dessa är nu fullbokade och anmälan är stängd.

Behöver jag förbereda mig?

Ta med blyertspennor och sudd.

Vem kan svar på frågor?

Du kan ställa dina frågor till våra studie- och yrkesvägledare.