Digitala verktyg för dig som elev

Skolon

I Skolon hittar du som elev genvägar och information om dina digitala verktyg och läromedel.

Hur hittar jag Skolon?

Du kan nå Skolon på två sätt:

  • Via symbolen för Skolon i chromewebbläsarens övre högra hörn (detta kräver att du är inloggad i chrome och har aktiverat synkronisering)
  • Via startsidan i webbläsaren chrome för dig som använder chromebook.

Hur ser Skolon-symbolen ut i webbpläsaren?

Google Suite verktyg

På Bromangymnasiet använder vi Google Suite verktyg i din undervisning. Google ger oss möjlighet att kommunicera, samarbeta, panera och genomföra undervisningen. Du som elev får ett eget konto i Google när du börjar på gymnasiet. Om du redan hade ett i grundskolan så följer det med.

I Google Suite hittar du följande verktyg:

  • Google kalender
    Du har tillgång till en personlig kalender. Det finns också en gemensam kalendrar för alla elever på Bromangymnasiet där du kan se alla evenemang som oftast berör hela skolan. Du kommer även åt den via Bromangymnasiets app. 
  • Google Classroom
    I din undervisning kommer du att ha olika Google Classroom för olika ämnen. Här kan du kommunicera med din lärare, få uppgifter och prov. Din klass har även ett Google Classroom där din klassföreståndare kommunicerar med hela klassen om saker som kan vara bra att veta.

Vill du lära dig mer om verktygen?

Digitala verktyg för språk-, läs- och skrivutveckling

Om du behöver stöd i språk-, läs- och skrivutvecklingen finns flera digitala verktyg som kan underlätta för dig när du studerar. Du kan till exmepel få texter upplästa, du kan prata in text istället för att skriva den och få hjälp med stavning.

Du hittar även Studiepaket - Digitala lärverktyg i skolan och hemma via Skolon

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig
Skriv ut

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden