Två tjejer och en kille går mot kameran. En av tjejer har en grön ryggsäck på ryggen och killen drar en resväska på hjul.

ErasmusPRO - året efter du tagit studenten

Du kan åka på utlandspraktik efter du gått ut Bromangymnasiet. ErasmusPRO ger dig inblick i den bransch du är intresserad av och kan hjälpa dig inför framtidens studie- och yrkesval. Genom att söka ErasmusPRO kan du vara utomlands 3-12 månader.

Varför ska jag åka på ErasmusPRO?

ErasmusPRO är en fantastisk möjlighet att öka dina chanser till jobb både i Sverige och utomlands, för att du vågar något annorlunda och skaffar dig en erfarenhet i branschen. Det är också ett guldläge för den organisation som välkomnar dig; de ser vad du går för utan att behöva anställa dig.

Kostar ErasmusPRO något?

Kostnad för resor, boende, lokala resor, mat och försäkringar betalas med medel från Bromangymnasiets EU-finansierade projekt. När du deltar i ErasmusPRO får du ett stipendium, vilket innebär att du varje månad får ett belopp insatt på ditt bankkonto.

Vem kan söka?

Du som gått teknikprogrammet eller ett yrkesprogram kan söka. Du ska ha genomfört minst en väl genomförd period inom APL Utomlands under gymnasietiden.

Villkor och kontrakt

Kontrakt skrivs med Bromangymnasiet. Villkoret är att perioden utomlands måste vara genomförd inom ett år från din examensdag från gymnasiet. Observera att för närvarande har perioden förlängts till 18 månader efter examen på grund av pandemin.

Hur ansöker jag?

Intresseanmälan för ErasmusPRO gör du via e-tjänst på länken nedan. Vi tar in intresseanmälningar löpande.

Kontakt

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig
Skriv ut

Kontakt

  • Internationella relationer

    Samordnare för internationella relationer Bromangymnasiet / Mea Larencranz, MLz

    mea.l@utb.hudiksvall.se

    Mobil: 070-310 64 88


Logga med den blåa EU-flaggan med gula stjärnor och texten Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union i blått.

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden